μουσειο αρτου
Α' Γυμνασίου Γενικά Εκδρομές Πολιτιστικές

Επίσκεψη στο Μουσείο Άρτου

Οι πολιτιστικές μας δράσεις συνεχίζονται στην όμορφη Aμφίκλεια, όπου με τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Μουσείο Άρτου. Εκεί ενημερωθήκαμε για τα διάφορα είδη ψωμιού τα οποία είναι συνδεδεμένα με τον κύκλο ζωής ( γέννηση, βάφτιση, γάμος, θάνατος), τον κύκλο του χρόνου (Χριστούγεννα, Πάσχα, Θερισμός).

Οι μαθητές δημιούργησαν ένα σχετικό θεατρικό δρώμενο, το οποίο και παρουσίασαν μπροστά στον παραδοσιακό δαδιώτικο φούρνο.

1711349910321 defaced

Στον ίδιο χώρο στεγάζεται και το μουσείο των επαγγελμάτων. Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τα επαγγέλματα που τείνουν να εξαφανιστούν και άλλα που εξαφανίστηκαν με την πάροδο του χρόνου και με την τεχνολογική εξέλιξη. Μένουν όμως στην μνήμη των ηλικιωμένων με νοσταλγία και είναι χρέος των νεότερων και ειδικά των μαθητών μας να τα γνωρίσουν. Οι μαθητές ετοίμασαν και εδώ θεατρικά δρώμενα για τα επαγγέλματα του τσαγκάρη, του πεταλωτή και του μυλωνά, τα οποία και παρουσίασαν στο χώρο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στις κυρίες του Λαογραφικού Συλλόγου Αμφίκλειας, οι οποίες μας υποδέχτηκαν στο χώρο του Μουσείου και μας ενημέρωσαν για την ιστορία και τις δράσεις του Μουσείου.

Η επίσκεψή μας στην όμορφη Αμφίκλεια ολοκληρώθηκε με τη βόλτα μας στους δρόμους της γραφικής κωμόπολης της Φθιώτιδας.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να περιηγηθείτε στο Λαογραφικό Μουσείο της Αμφίκλειας, το οποίο και επισκεφθήκαμε. 

Μουσείο Άρτου Αμφίκλειας (breadmuseum.gr): Επίσκεψη στο Μουσείο Άρτου