pauliani 2
Β' Γυμνασίου

Εργασίες μαθητών/τριων Β’ Γυμνασίου δημιουργία video ( κατηγορία ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ)

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και ειδικότερα της πληροφορικής που βοήθησε στην επεξεργασία μεγάλο μεγάλου όγκου δεδομένων, δεν πρόκειται όμως για μια επιστήμη σύγχρονη για μία επιστήμη των καιρών μας ι διότι η αρχή έγινε πριν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια στην χώρα μας με το μηχανισμό των Αντικυθήρων. Θα δούμε λοιπόν ένα σχετικό βίντεο από την μαθήτρια ‘του Β3 Χαρίση Μαρίζα

Βρισκόμαστε στην αρχαιότητα και μετακινούμαστε χρονικά ένα βήμα πιο πίσω, πηγαίνουμε στους παλαιολιθικούς χρόνους, όπου ανακαλύφθηκε η αποτύπωση των πληροφοριών δηλαδή η γραφή. Παρακολουθούμε ένα βίντεο για την ιστορία της γραφής του μαθητή του Β3 Τσεκούρα Αποστόλη

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στην αρχαιότητα. θα σας παρουσιάσουμε το βίντεο με τους 12 Ολύμπιους Θεούς που δημιούργησε η μαθήτρια του Β1, Καρβέλη Αποστολία. 

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στην ελληνική ιστορία. Φτάνουμε στον 20ο  αιώνα και μάλιστα σε μια από τις πιο θλιβερές και οδυνηρές σελίδες της ιστορίας μας, τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τα θλιβερά γεγονότα της μικρασιατικής καταστροφής. απασχόλησαν τη μαθήτρια του Β3 Σκλαβούνη Βασιλική, η οποία δημιούργησε το ακόλουθο βίντεο.

Οι πρόσφυγες γύρισαν στην αγκαλιά της μητέρας πατρίδας, της Ελλάδας, μιας χώρας  σταυροδρόμι πολιτισμών, πραγματικό διαμάντι της Μεσογείου .

Δείτε τώρα τους 10 λόγους που πρέπει να προτείνετε σε έναν ξένο φίλο σας. ώστε να επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι την πατρίδα μας. Βίντεο από τη μαθήτρια του Β1, Καραβά Λεμονιά. 

Η μαθήτρια του Β1 Βερεντζή Κάτια δημιούργησε ένα βίντεο από το μαγευτικό νησί της Κρήτης, παρακολουθήστε το!

Υπέροχοι προορισμοί υπάρχουν σε ολόκληρη την Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή μας. Ας παρακολουθήσουμε το βίντεο της μαθήτριάς του Β3 Παπαευσταθίου Σταυρούλας που μας μιλάει για ένα χωριό της περιοχής μας που είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα που δεν είναι άλλο από την Παύλιανη.