new york1 2
Β' Γυμνασίου

Εργασίες μαθητών/τριων Β’ Γυμνασίου δημιουργία video ( κατηγορία χώρες)

Ξεκινάμε το ταξίδι μας στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, με τι άλλο το Παρίσι  φυσικά τη διάσημη πόλη Φωτός, που ενέπνευσε τη μαθήτρια του Β1 Κίσσα Βασιλική να δημιουργήσει του ακόλουθο βίντεο.

Ας περάσουμε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και να επισκεφθούμε μια πόλη την οποία και λάτρεψαν που δεν είναι άλλη από τη Νέα Υόρκη ένα βίντεο για αυτή την υπέροχη πόλη από τη μαθήτρια του Β3 Φαρμακη Χρύσπα

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τροπικές ζώνες, όπου μεταξύ της πλούσιας βλάστησης φύεται και ένα ιδιαίτερο φυτό, το κακαόδεντρο., από το οποίο παίρνουμε τους σπόρους του κακάου που φτιάχνεται η γνωστή σε όλους μας σοκολάτα. Ένα βίντεο για την ιστορία της σοκολάτας από το μαθητή του Β2 Μάρκου Κων/νο

Εκτός όμως από φυτά αυτά τα εξωτικά μέρη μας προσφέρουνε και την πλούσια πανίδα τους, η οποία δίνει ή μια άλλη διάσταση,  στον όρο άγρια ζωή. Βίντεο για την άγρια ζωή από την μαθήτρια του Β3 Ράμμου Μαρία.

Παρόλο που ο πλανήτης μας έχει τόσες ομορφιές και μεγάλη βιοποικιλότητα. αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα  να πιστεύουμε ότι είμαστε οι μοναδικοί στο σύμπαν. Έξω από εμάς υπάρχει το διάστημα, το οποίο κρύβει και αυτό τις δικές του ομορφιές με τα παράδοξα και τα συναρπαστικά του μυστικά.  Βίντεο για το σύμπαν από το μαθητή του Β3 Νιαβή Αλέξανδρο.