σχολική ζωή
Ανακοινώσεις Γενικά ΜΑΘΗΤΕΣ

Μήνυμα Συμβούλων Σχολικής Ζωής

Μήνυμα Συμβούλων Σχολικής Ζωής

προς γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών του 7ου Γυμνασίου Λαμίας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ευχόμαστε σε εσάς και τα παιδιά σας να έχετε μια χρονιά χαρούμενη και δημιουργική, με υγεία και προκοπή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4692/2020 αρθρ. 38 και την Υ.Α 129431/ΓΔ4/28-9-2020 στο ΦΕΚ 4183/28-9-2020 ως Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής στο 7ο Γυμνάσιο Λαμίας έχουμε οριστεί η κ. Παχή Χρυσούλα και η κ. Τσατσανιά Ελένη.

Ο ρόλος μας είναι:

1) να υποστηρίζουμε και να βοηθάμε τους μαθητές/τριές μας (και παιδιά σας) σε διάφορα θέματα-προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν στο σχολικό περιβάλλον και μπορεί να σχετίζονται :α) με τη θέση τους στο περιβάλλον του σχολείου ( π.χ. χαμηλή αυτοεκτίμηση, έλλειψη αυτοπεποίθησης, διαχείριση άγχους, ζητήματα κοινωνικότητας-κοινωνικοποίησης…)β) με τις σχέσεις τους με τους συμμαθητές τους (π.χ. παρεξηγήσεις, ενδεχόμενη απειλή ή εκφοβισμός…)γ) με οτιδήποτε γενικότερα τα προβληματίζει,

2) να συνεργαζόμαστε με εσάς, τους γονείς και κηδεμόνες, για τις δυσκολίες και τα ζητήματα που σας προβληματίζουν σε σχέση με τα παιδιά σας,

3) να συνεργαζόμαστε με τον Διευθυντή, τον Υποδιευθυντή και τον Σύλλογο των καθηγητών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν.

Είμαστε, επομένως, παρόντες όποτε ζητηθεί η βοήθειά μας από τους μαθητές/τριές μας και από εσάς, τους κηδεμόνες τους. Ενεργούμε, ωστόσο, ενημερώνοντάς σας και με δική μας πρωτοβουλία σε περίπτωση που αντιληφθούμε μια κατάσταση ή συμπεριφορά που πρέπει να αντιμετωπιστεί για το καλό του παιδιού και την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.

Οι ενέργειές μας στοχεύουν στα παρακάτω:

  • Όλοι οι μαθητές/τριές μας να νιώθουν ασφαλείς και προστατευμένοι στο σχολικό περιβάλλον
  • Να είναι σε θέση να δημιουργούν υγιείς σχέσεις με τους συμμαθητές τους και να κοινωνικοποιηθούν
  • Να αναπτύξουν ελεύθερα την προσωπικότητά τους σεβόμενοι τους συμμαθητές τους
  • Να νιώθουν, τελικά, χαρούμενοι στο σχολείο
  • Να δημιουργήσουμε στο  7ο Γυμνάσιο τις προϋποθέσεις ενός κλίματος εμπιστοσύνης, ισορροπίας και ειρήνης στο οποίο θα επιλύονται τα όποια προβλήματα και θα διαλύονται οι προβληματισμοί ώστε να επιτευχθούν για τους μαθητές/τριές μας οι μέγιστοι στόχοι: να καλλιεργήσουν την προσωπικότητά τους, να μορφωθούν με την πλατιά σημασία του όρου και να πάρουν τα διδακτικά εφόδια που είναι απαραίτητα για τη συνέχιση της (μαθητικής) ζωής τους.

Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τα παραπάνω. Σίγουρα θα επιτύχουμε καλύτερα τους στόχους μας, αν έχουμε στο πλευρό μας κι εσάς, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας. Η επικοινωνία μας για ό,τι προκύψει και η στενή συνεργασία μας θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό το έργο μας.

Θεωρούμε, τέλος, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων που περιγράφηκαν είναι η ύπαρξη ενός κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και στο πλαίσιο αυτό θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε την αναγκαία  εχεμύθεια κι εμπιστευτικότητα στα ζητήματα ευθύνης μας.

Με εκτίμηση,

Οι Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής 7ου Γυμνασίου Λαμίας