Εικαστικές παρεμβάσεις στο 7ο Γυμνάσιο Λαμίας

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών κι επειδή ουσιαστικά η Τέχνη δεν περιορίζεται και δεν έχει όρια αποφασίσαμε να παρέμβουμε δημιουργικά στους τοίχους του σχολείου μας.

Αφήσαμε ελεύθερη τη φαντασία μας και με βοηθό την ενεργητικότητα τι μας προσφέρει η ηλικία μας απόδραση με μέσα σε σχήματα χρώματα εικόνες και έννοιες που δεν μας βοήθησαν απλά να κατανοήσουμε την εικαστική γλώσσα και τις δυνατότητές της μα και να νιώσουμε βαθιά μέσα στο μυαλό και στην ψυχή μας  πως όλες οι γνώσεις που μας παρέχει η εκπαίδευση με τρόπο μαγικό και ευχάριστο ενώνονται.

Όλα τα μαθήματα μας έδωσαν από μία πληροφορία που έγινε εικόνα η εικόνα αποτυπώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο με τα πινέλα τα χρώματα και το μεράκι μας για να θυμίζει σε μας και στους μαθητές που θα φιλοξενηθούν τα χρόνια που έρχονται στο 7ο Γυμνάσιο Λαμίας πως η γνώση μπορεί να γίνει παιχνίδι και το παιχνίδι γνώση. Ο γόνιμος συνδυασμός των δύο και η συνειδητοποίηση πως στην Τέχνη δεν κρινόμαστε από το Λάθος ή το Σωστό αλλά από την αγάπη που βάζουμε στις ζωγραφιές μας οδήγησε όλους και όλες εμάς σε ένα αποτέλεσμα ξεπέρασε τις αρχικές μας προσδοκίες. Τώρα αγαπάμε πιο πολύ το σχολείο μας σεβόμαστε περισσότερο το χώρο μας γιατί τον αισθανόμαστε δικό μας και πραγματικά ΜΟΝΑΔΙΚΟ- ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ άλλωστε είμαστε και εμείς. Με τα ταλέντα μας, τις ιδιαιτερότητες μας, τους χαρακτήρες μας και μία παιδική καρδιά που αξίζει τα χρώματα όλου του κόσμου!

Να το θυμάστε αυτό εσείς οι μεγάλοι!

Φέτος νομίζουμε πως μας  καταλάβατε λίγο παραπάνω γιατί όλοι σας (Διεύθυνση καθηγητές/τριες) μας δώσατε την ελευθερία και την ανάσα να σας αποδείξουμε πόσα πολλά μπορούμε

Σας ευχαριστούμε!

Η τέχνη είναι το καταλληλότερο έδαφος για να   ανθήσουμε  σε ένα κόσμο που τόσο πολύ μας χρειάζεται.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 7ου Γυμνασίου Λαμίας

Η υπεύθυνη εικαστικός

Στέλλα Μαντοπούλου